How to survive gym

 


KÆRE PUTTER, THIS IS: HOW TO SURVIVE GYM

feat. personlige erfaringer fra de frygtindgydende 2 -og 3års elever

 

 

”Ik tud bare hold ud. Fuck verden glem smerten #værstærk”

 

”Gør jer selv den tjeneste at følge med fra starten af og tage gode noter! Det gør livet meget nemmere, når man enten skal op til årsprøver eller eksamener”

 

”Begynd at spar op til studietur, studietrøjer, studenterkørsel og studenterhue for det er en dyr fornøjelse!”

 

”Toiletterne længst nede i 2er afdelingen er bedst”

 

”husk noget fucking mad goddamn man kan bruge mange penge på the kantine”

 

”Drop kærester og alt der hedder flirts fokuser på skole, druk og clash så kører livet kun frem ad det lover jeg”

 

”Så længe du ikke har valgt mat A, så skal du nok klare den - Hilsen en mat A elev”

 

”Altid lav afleveringer, frem for lektier (hvis man er presset i tid)”

 

”Tag en pause en gang i mellem, og prioriter at se dine klassekammerater udenfor skolen. På den måde får i et bedre sammenhold i klassen, og det gør det bare 1000 gange nemmere at komme igennem en stam dag”

 

”Fokuser på de fag du afslutter i det givende år. Altså Fokuser på C fag i 1.g, B fag i 2.g og A (B og C) fag i 3.g. Det gør det hele meget nemmere og overskueligt”

 

”tag snacks og drikke med hjemmefra, man kommer nemt til at bruge hele sin S.U i kantinen :D”

 

”Vælg et naturfag på b niveau i 2.g, hvis du ikke har en naturfaglig linje. Det gør 3.g 500x bedre”

 

”Det er ikke særlig vigtigt hvor du gik eller ikke gik på efterskole og hvor mange øl du kan bunde efter de første uger/måneder”

 

”Vand automaterne skal man altid lige trykke på I 2 sekunder før der kommer vand ud”

 

”Hvis din lærer ikke har lagt lektier op hverdagen før næste skoledag kl. 16 skal du ikke lave den (mm. De er mega nedern, men giv dig selv den frihed. Hvis de lægger op for sent, kan de kun være bitre over det)”

 

”Han er ikke værd et kys, hvis han ikke kan vente mere end 5 øl og en aften”

 

”Times new roman, 1,5 linje afstand, størrelse 12, sort, navn, lærer, klasse, fag, dato”

 

”Du kommer til at have svært ved både at tage til fester, lave lektier, sove i god tid og dyrke motion. Vær beredte på det kan fejle op til flere gange om ugen på alle parametrene”

”Lille onsdag er ikke altid den bedste ide”

 

”TI-Nspire vil altid drille, men hvis du ved hvordan man skifter mellem grader og radianer, samt hvordan man opstiller en solve funktion, så er du godt på vej”

 

”Hvis du sidder på forreste række, bliver det svært at nølle selvom du vil. Gør dig selv en tjeneste og sæt dig der ind imellem hvis du kan”

 

”Hold jer fra de kedelige HHX-fester, kombi er nu okay”

 

”køb nu bare den kage i kantinen, den gør dig gladere og gør ligeeee det 4. modul lidt nemmere at komme igennem”

 

”Deltag i klassearrangementer!”

 

”Hvis du er ordblind, så bare sig: "det er fordi jeg er ordblind" hvis du mangler en god eller dårlig undskyldning, for nærmest hvad som helst :)”

 

”Pro tip: Jeres lærere forstår godt hvis I har mange afleveringer for. Prøv at snakke med dem om at rykke afleveringer hvis I har 3 til samme dag”

 

”Hvis I har sprogfag på B niveau og har taget nok naturvidenskabelige fag i 1. og 2.g vil I kunne få et 3.g-år med 4 c-fag hvilket giver et nemt 3.g næsten uden afleveringer”

 

“don't drink and drive, do drugs and fly”

 

”Årene på gym går hurtigt så få så meget ud af det som muligt; inviter alle de damer og mænd som i kan lide, ud, inden det er for sent”

 

”Husk at invitere 2. og 3.g'erne med til fester”

 

”Vær ligeglad med hvad alle haters siger, gå i det tempo du vil”

 

”Se gerne glade ud og opfør jer som putter, ikke 3. eller 2.g´erer:))”

 

”Stil spørgsmål i timen hvis du er i tvivl om noget, der er 100 p en der sidder med præcis samme spørgsmål som dig”

 

”Når der kommer musical, skal du IKKE holde dig tilbage! Meld dig til og hav en fest med det!”

 

”Bliv venner med Kantina, det har flere fordele end man lige tror”

 

”Sørg for at pjække, så der ikke opstår mønster i dit fravær”

 

”Du behøver ikke at være populær i gymnasiet. Du skal nok toppe senere i dit liv”

 

”Jakob lytter til elever, hvis de bliver urimeligt behandlet såfremt der er beviser”

 

”Hvis du vil have en aftale i din klasse, skal det være fast og ikke sløset. Man ender ellers kun med 7/30 kostumer til idrætsdag”

 

”Har du 4 moduler med lektier til alle timer, så gå sammen 4 og 4 og lav lektierne til en time hver, og del jeres noter mellem hindanden. Det tager en del af presset”

 

"Man kan købe panodiller i kantinen!"


"Hvis din sproglærer har en tendens til at skrive gloser op på tavlen, så gør dig selv den tjeneste og lave en "ordbog/gloser"-mappe i din onenote. Min største regret i tysk b, var at jeg ikke gjorde dette fra starten af.. uanset hvor dumt det end lyder, så skal det nok gavne dig i sidste ende!"


"Du kommer til at bruge urimeligt mange penge i kanti, så hvis du allerede efter 3mdr har brugt 800kr.. you are only getting started.. En almen elev kan snildt bruge op til 5k+ på kantines goumetmad på et skole år"


"3g-borde er en måde for nogle 3gere at markere sig på. Det skal blot tages som et gram salt, men lad vær med at sæt jer der anyways, det skal nok blive jeres på et tidspunkt"


"Det kan godt være svært at skabe sociale relationer her under coronatiden, men bowling er en kæmpe anbefaling! Her formår man både at holde social distancing, samtidig med at man har det skide sjovt med hinanden!"

 

 

 

OG MED  FALDEREBET:

 

Gymnasiet er fest og farver, og en os alkohol. Gymnasiet er natbusser og maccen med tømmermænd. At være for ung til at være voksen, men for gammel til at være barn. Fag man rent faktisk gerne vil have, at lære sig selv at kende, at finde nye venner. At have travlt på den gode måde og havde det skide sjovt med sine venner hver eneste dag. 18-års fødselsdage, forfester, gymfester og byture man ikke er gammel nok til. At føle sig klog, at være forud med en aflevering eller to, at drikke kaffe med sine venner, og lange gåture. MEN gymnasiet er også fem afleveringer om ugen, døgnere og sort kaffe. At tage direkte fra skole til arbejde, at bullshitte sig gennem hver time fordi dagen før ikke var lang nok til, at lektier var en priotering. At falde i søvn i timerne, obligatoriske fag man slet ikke kan finde ud af. At græde over afleveringer. At sætte sin psyke bagerst, og skole forrest. At føle sig dum, fravær, tømmermænd på en mandag, sure lærere, lægebesøg, fester man ikke er inviteret til, at kollapse pga. presset. Gymnasiet er dobbeltarbejde på den halve tid, men samtidig helt uendeligt fantastisk! SÅ nyd det forfanden - og HUSK at et tal ikke definerer dig som person, du er meget mere en blot et dumt tal<3

 

En masse kærlighed fra en træt og presset men ikke mindst glad 3.gér - ses putter!

 





Kommentarer